Onderzoek Endospheres

Gepubliceerd op 22 november 2023 om 08:30

Lipoedeem (ongelijke vetverdeling) is een chronische aandoening waar miljoenen vrouwen wereldwijd last van hebben. Het is een aandoening die abnormale vetafzetting in de benen, dijen, heupen en billen veroorzaakt. Vrouwen met lipoedeem ervaren pijn, ongemak en een gevoel van zwaarte in de aangedane ledematen. Lipoedeem kan ook leiden tot emotionele stress, verminderde kwaliteit van leven en mobiliteitsproblemen.

Hoewel er geen remedie bestaat voor lipoedeem, zijn er therapieën die kunnen helpen de symptomen van de aandoening onder controle te houden. Eén zo’n therapie is Endospheres therapy. Endospheres Therapy is een niet-invasieve behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van mechanische trillingen om de getroffen delen van het lichaam te bereiken. De therapie werkt door het lymfestelsel te stimuleren, waardoor de ophoping van vocht in de weefsels wordt verminderd. De trillingen van de therapie helpen ook de bloedcirculatie te verbeteren en vetophopingen in de getroffen gebieden af ​​te breken. Uit verschillende omtrek van hun aangedane ledematen ervoeren, evenals een afname van pijn en ongemak. Uit het onderzoek bleek ook dat de therapie de algehele levenskwaliteit en mobiliteit van de vrouwen verbeterde.

 

In een andere casestudy werd gekeken naar de langetermijneffecten van Endospheres therapy bij vrouwen met lipoedeem. Uit het onderzoek bleek dat de vrouwen die de therapie ondergingen tot zes maanden na de behandeling aanhoudende verbeteringen in hun symptomen ervoeren. Uit het onderzoek bleek ook dat de therapie goed werd verdragen en geen significante bijwerkingen had.

 

Hoe werkt Endospheres therapy precies? De therapie maakt gebruik van een apparaat dat meerdere roterende bollen bevat. Deze bollen genereren mechanische trillingen die de huid binnendringen en de diepe weefsels van de getroffen gebieden bereiken. De trillingen zorgen ervoor dat de spieren in de getroffen gebieden samentrekken en ontspannen, wat helpt het lymfestelsel te stimuleren en de bloedstroom te verbeteren. De therapie helpt ook bij het afbreken van het fibrotische weefsel dat zich in de getroffen delen van het lichaam kan ontwikkelen.

 

Endospheres Therapy is een veilige en effectieve behandeling voor lipoedeem. Het is een niet-invasieve therapie waarvoor geen incisies of anesthesie nodig zijn. De therapie is bovendien pijnloos en wordt door patiënten goed verdragen. Patiënten kunnen hun normale activiteiten onmiddellijk na de behandeling hervatten. Concluderend: lipoedeem is een chronische aandoening die een aanzienlijke impact kan hebben op de kwaliteit van leven van een persoon. Endospheres Therapy is een niet-invasieve behandeling waarvan is aangetoond dat deze effectief is bij het beheersen van de symptomen van lipoedeem. De therapie werkt door het lymfestelsel te stimuleren en de bloedcirculatie in de getroffen gebieden te verbeteren. De therapie is veilig en pijnloos.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.