Lipoedeem verhelpen

Heeft u zwellingen of vochtophoping in uw armen, benen of andere lichaamsdelen. Lymfoedeem is een abnormale ophoping van lymfevocht in de weefsels onder de huid. Deze zwelling kan voorkomen in de armen of benen, maar ook in andere gebieden zoals de borst, hoofd, hals. Dit ontstaat wanneer er schade is aan het lymfesysteem. Dit kan leiden tot klachten zoals pijn in de aangegeven gebieden, een zwaar gevoel, verminderde mobiliteit zoals pijn bij wandelen en een drukkend gevoel in de gebieden. Voor deze symptomen kun je terecht bij VJ lifestyle.

Klanten met lipoedeem zijn vaak lang (soms zelfs al jaren) op zoek naar de een behandeling voor hun probleem. Regelmatig krijgen deze klanten het advies om te gaan afvallen door middel van diëten en sporten. Dit kan bepaalde klachten iets verbeteren maar geeft in de meeste gevallen weinig resultaat. De extra spanning op de huid gecombineerd met de ophoping van lymfevocht kan voor sommigen zeer pijnlijk zijn en veel beperkingen opleveren in het dagelijks leven. Lipoedeem is een nog vrij onbekende aandoening waardoor er weinig begrip kan zijn vanuit de omgeving.

In veel gevallen van lipoedeem zorgt de spanning die op de huid komt te staan voor een verslechterde lymfe afvloed waardoor ook het vocht zich op gaat hopen. Dit wordt dan lipolymfoedeem genoemd.  De spanning die op de huid komt te staan kan zo hevig worden dat zenuwen bekneld raken, dit kan veel pijn geven.

Tekenen van Lipoedeem:

  • Zwaar gevoel in de benen
  • Pijn in de benen
  • Cellulite (sinaasappelhuid)
  • Snel blauwe plekken
  • Gewrichtsproblemen
  • Problemen bij het lopen
  • Zwakke enkels, voeten en knieën

Helaas is er geen medicijn voor de behandeling van, wel kunnen de klachten verminderd worden. Endospheres / Lymfedrainage massage kan verlichting geven en voorkomen dat de aandoening erger wordt. Met een speciale massage techniek (manuele lymfe drainage) wordt het vocht afgevoerd, zodra de situatie stabiel is kunnen steunkousen worden aangemeten. Belangrijk bij lipoedeem is vooral om erger te voorkomen. Herken je een van bovenstaande klachten? Stuur mij dan bericht, Viola Jebbari, 0628669124